Saeimas priekšsēdētāja Likteņdārzā: šeit ir iemūžināta pateicība cilvēkiem, kuru balsojums izšķīra Latvijas likteni

(06.09.2020.)
Gallery

“Šeit ir iemūžināta pateicība cilvēkiem, kuru balsojums izšķīra Latvijas likteni. Gan 1918.gadā, gan 1990. gadā. Valsts dibinātājiem un tās atjaunotājiem,” to sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece svētdien, 6.septembrī, atklājot jaunu piemiņas vietu Likteņdārzā, Koknesē. Šī piemiņas vieta veltīta Latvijas valsts dibinātājiem un neatkarības atjaunotājiem.

I.Mūrniece akcentēja, ka, tagad ar lielāku laika atkāpi vēl labāk saprotam, cik svarīga tolaik bija katra atsevišķā cilvēka izšķiršanās, un kopš šīs dienas mums būs šī vieta, kas veltīta pašiem svarīgākajiem notikumiem mūsu valsts dzīvē.

“Turpmāk mēs šeit nāksim domās pateikties šiem cilvēkiem, kuri lēma par labu brīvībai un neatkarībai. Par labu savai tautai. Šī būs vieta, kas vēlreiz palīdz saprast, cik stipri un gudri esam bijuši dažādos laikos. Šī būs vieta, kur Daugavas krastā sajust savas tautas likteni, pagātni un nākotni,” uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka valsts simtgades gadā, svinīgi atklājot Likteņdārzu, viņa izteikusi vēlēšanos, lai Likteņdārzs augtu un veidotos kā tautas atmiņu dārzs.

“Šī piemiņas vieta, ko šodien atklājam, manuprāt, ir vislabākais apliecinājums tam, ka Likteņdārzs aug, veidojas, un ir atvērts skaistām idejām. Tā ir vieta, kur pieminēt, godināt un smelties iedvesmu,” sacīja I.Mūrniece, pateicoties visiem, kuri izauklēja ideju par šo piemiņas vietu Latvijas valsts dibinātājiem.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715866156062
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt