Aizsardzības komisija izbraukuma sēde apmeklē valsts austrumu robežu

(16.06.2017.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 12. un 13.jūnijā izbraukuma sēdē apmeklēja Latvijas austrumu robežu.

Deputāti kopā ar Valsts robežsardzes vadošajām amatpersonām klātiene iepazinās ar valsts robežas izbūves rezultātiem, robežapsardzības gaitu un darba tehnisko nodrošinājumu, un pauda gandarījumu par robežsardzes pēdējos gados sasniegtajiem demarkācijas procesa rezultātiem.

Komisija apmeklēja Latvijas, Igaunijas un Krievijas robežas saduri, kā arī iepazinās ar Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas darbu. Tāpat deputāti apmeklēja Valsts robežsardzes koledžas apmācību poligonu “Janapole”, kur notika paraugdemonstrējumi.

Deputāti viesojās arī Valsts robežsardzes koledžā Rēzeknē, kur iepazinās ar Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras (FRONTEX) projekts “Kopīgā maģistra grāda studiju programma stratēģiskajā robežu pārvaldībā” īstenošanas gaitu. Tā ir programma Eiropas robežsargiem, kas, studējot kopā, dod iespēju pārņemt labāko profesionālo pieredzi un attīstīt Eiropas robežsargu kultūru augstākajā līmenī.

Tāpat robežsardzes koledžā komisija iepazinās ar prezentāciju par konceptuālo ziņojumu “Par valsts pārvaldes iestāžu un Nacionālo bruņoto spēku kinologu apmācības sistēmas pilnveidošanu” un klātienē iepazinās ar kinologu darbu. Tikšanās laikā tika uzsvērta nepieciešamība radīt vienotu un uz attīstību orientētu valsts pārvaldes iestāžu un bruņoto spēku kinologu apmācību sistēmu.

Kopumā komisija atzinīgi vērtēja robežsardzes paveikto un pauda atbalstu turpmākajiem attīstības plāniem.

Izbraukuma sēdes noslēgumā komisija apmeklēja arī Zemessardzes 3.brigādi un 32.kājnieku bataljonu, kur iepazinās ar zemessardzes ikdienu, tostarp materiāltehnisko nodrošinājumu, problēmām un to iespējamajiem risinājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde