Saeimas priekšsēdētāja un deputāti tiksies ar Eiropas kodolpētniecības centra zinātniekiem

(22.05.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un četru Saeimas komisiju priekšsēdētāji otrdien, 23.maijā, tiksies ar Eiropas kodolpētniecības centra (CERN) zinātniekiem, tostarp Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) profesoru Tomu Torimu un RTU rektoru Leonīdu Ribicki. Tikšanās laikā plānots pārrunāt zinātnes un izglītības jomas aktualitātes, kā arī apspriest Latvijas potenciālo dalību CERN. Šīs nedēļas garumā notiek CERN pasākumi, Rīgā pulcējot šī pasaulē vadošā zinātniskā centra augsta līmeņa zinātniekus.

CERN pārstāvji Saeimā tiksies arī ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju Ilzi Viņķeli, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Jāni Vucānu, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni un Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāju Laimdotu Straujumu.

Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju otrdien, 23.maijā, notiks pulksten 11.00 Saeimas Sēžu zālē. Pirms tikšanās zinātniekiem paredzēta ekskursija Saeimas namā. Saeimas komisiju vadītāji ar CERN pārstāvjiem tiksies pulksten 11.30 Budžeta komisijas zālē Jēkaba ielā 6/8.

CERN ir pasaulē vadošais zinātniskais centrs, kas pēta elementārdaļiņu fiziku un veic fundamentālus fizikas atklājumus. Centrs apvieno 22 Eiropas dalībvalstis un 6 asociētās valstis, tajā strādā 16 tūkstoši zinātnieku. Latvija tuvāko gadu laikā ir apņēmusies kļūt par asociēto un pēc tam par pilntiesīgu CERN dalībvalsti.

Mediju ievērībai:
Foto un video iespēja tikšanās sākumā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā