Sanāk 7.Jauniešu Saeima

(20.04.2017.)

Piektdien, 21.aprīlī, sanāks 7.Jauniešu Saeima, un šogad tās dienaskārtības centrālais jautājums būs formālās un neformālās izglītības pilnveide. 

100 Jauniešu Saeimā ievēlētie deputāti pulcēsies Saeimas namā, lai nozaru komisijās apspriestu deklarāciju projektus par patriotisma un valstiskuma apziņas veicināšanu, drošību internetā, izglītības kvalitātes, kā arī studiju veicināšanas iespējām. 

Dalībnieki par šīm tēmām diskutēs arī no parlamenta tribīnes Jauniešu Saeimas sēdēs, lai pieņemtu deklarācijas. Deklarāciju projekti, kā arī apkopotie jauniešu iesūtītie priekšlikumi deklarāciju projektiem: http://jauniesusaeima.lv/deklaraciju-projekti/.   

21.aprīlī parlamentā jaunieši strādās četrās nozaru komisijās. Informācija par komisiju sadalījumu: http://jauniesusaeima.lv/sadalijums-pa-komisijam/

7.Jauniešu Saeimas darba kārtība: http://jauniesusaeima.lv/darba-kartiba/

Jauniešu Saeimas sēdēm interesenti varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

7.Jauniešu Saeimas vēlēšanas noslēdzās 5.aprīlī, un no Rīgas vēlēšanu apgabala Jauniešu Saeimā  ievēlēti 37 jaunieši, no Zemgales – 14, Latgales – 9, Kurzemes – 13, bet Vidzemes – 27. Vēlēšanu rezultāti pieejami Jauniešu Saeimas mājaslapā

Kandidēt Jauniešu Saeimā varēja ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem, virtuālajās vēlēšanās piesakot savu ideju formālās un neformālās izglītības pilnveidei. 

Projektu īsteno Latvijas Republikas Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. Plašāka informācija par projektu: http://jauniesusaeima.lv/

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos www.twitter.com/JauniesuSaeima, www.draugiem.lv/jauniesusaeima, www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, www.youtube.com/JauniesuSaeima un www.flickr.com/jauniesusaeima.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā