Saeima sestdien tradicionāli piedalīsies Zemes stundā

(24.03.2017.)

Saeima sestdien, 25.martā, piedalīsies akcijā „Zemes stunda” un uz vienu stundu izslēgs parlamenta ēku fasāžu apgaismojumu, šajā laikā pievienojoties miljoniem cilvēku un organizāciju visā pasaulē. Saeima šajā akcijā piedalīsies jau devīto gadu, tādējādi apliecinot videi draudzīgu domāšanu un aktualizējot resursu taupīšanu. 

Akcijas laikā sestdien no plkst.20.30 netiks izgaismots Saeimas nams Jēkaba ielā 11, kā arī komisiju un frakciju ēkas Jēkaba ielā 6/8, Jēkaba ielā 10/12, Jēkaba ielā 16 un Torņa ielā 3/5. 

Lai taupītu elektroenerģijas resursus, arī ikdienā parlamenta ēku fasādes vakarā izgaismo ekonomiskajā režīmā, savukārt apgaismojumu naktī izslēdz, to atjaunojot agri no rīta. 

Latvijas parlaments rūpējas par vidi un atbalsta zaļo dzīvesveidu ― taupām un otrreizējai pārstrādei nododam papīru, izvēlamies videi draudzīgākas spuldzes, speciālos savākšanas punktos nododam izlietotās baterijas un nolietoto biroja tehniku, kā arī ik gadu pavasara talkā „Dāvana Latvijai” sakopjam kādu Latvijas vietu. 

Patlaban 12.Saeimā no Saeimas sēžu dokumentiem papīra formā ir atteikušies 79 deputāti, atzīstot videi draudzīgas rīcības nozīmi un elektroniskās dokumentu versijas parocīgumu. 

Pasaules Dabas Fonda rīkotā vispasaules akcija „Zemes stunda” šogad notiek 25.martā, un ikviens visā pasaulē aicināts no plkst.20.30 uz stundu izslēgt apgaismojumu, lai parādītu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā. 

Plašāk par to, kā parlaments rūpējas par vidi un taupa resursus, infografikā “Videi draudzīgs parlaments”.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt