Aizsardzības ministrijas ierēdni varēs pārcelt NBS karavīra amatā

(16.03.2017.)

Saeima ceturtdien, 16.martā, galīgajā lasījumā grozīja Valsts civildienesta likumu, nosakot, ka ierēdni valsts interesēs uz laiku, bet ne ilgāk kā uz pieciem gadiem, varēs iecelt profesionālā dienesta karavīra amatā. 

Ierēdņi, kuri strādā Aizsardzības ministrijā vai tās padotības iestādēs, varēs pildīt atsevišķus karavīra amata pienākumus, kas nav saistīti ar profesionālā dienesta karavīra statusu. Amatus, kurus varēs ieņemt ierēdņi, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīra amata pienākumu izpildes, atlīdzības noteikšanas un izmaksas kārtību, kā arī amatpersonas, kuras varēs piemērot disciplinārsodus, noteiks Ministru kabinets. 

Saskaņā ar izmaiņām NBS pārceltie ierēdņi profesionālā dienesta karavīram paredzēto uzturdevu, pabalstus un kompensācijas nesaņems, bet viņiem tiks nodrošinātas ierēdņiem paredzētās sociālās garantijas. 

Grozījumi veikti, lai pieredzes apmaiņas nolūkā nodrošinātu ierēdņu rotāciju arī uz NBS, jo patlaban profesionālā dienesta karavīri militārajā jomā gūtās zināšanas veiksmīgi izmanto ierēdņu amatos Aizsardzības ministrijā, teikts likumprojekta anotācijā. 

Valsts civildienesta likuma grozījumi stāsies spēkā šī gada 1.jūlijā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt