Saeimā diskutē par maksātnespējas regulējuma pilnveidošanu Latvijā

(27.01.2017.)

Lai paraudzītos uz maksātnespējas režīmu Latvijas tiesiskajā regulējumā no pārrobežu skatupunkta un spriestu par tā pilnveidošanu, piektdien, 27. janvārī, Saeimā notika diskusija “Maksātnespējas režīms Latvijas tiesiskajā regulējumā – no ieguldījumu kavēkļa uz optimālu darbību”.

Pasākumu atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Diskusijas pirmajā sesijā konferences dalībnieki runāja par iespaidu, kādu uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā atstāj spēkā esošais maksātnespējas režīms, kā arī par Eiropas Savienības Padomes ieteikumiem tā pilnveidošanai. Tajā klātesošos uzrunāja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kužnieks, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieks Andris Strazds. Sesiju vadīja L.Čigāne.

Diskusijas otrajā sesijā sprieda par nepieciešamajām izmaiņām maksātnespējas regulējumā Latvijā. Tajā kā runātāji uzstāsies Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina, Ārvalstu investoru padomes Latvijā maksātnespējas darba grupas pārstāvis Helmuts Jauja un zvērināts advokāts Indulis Balmaks. Sesiju moderēja G.Bērziņš.

Diskusija 27.janvārī notika Baltiešu zālē, un interesenti tai varēja sekot līdzi Saeimas mājaslapā.

 

Ināra Mūrniece: maksātnespējas procesa tiesiskuma atslēga ir administratoru profesionalitāte un godaprāts

 

Diskusijas materiāli:

Programma

Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces Lailas Medinas prezentācija

EK Pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieka Andra Kužnieka prezentācija

Latvijas darba devēju konfederācijas ģenerāldirektores Līgas Meņģelsones prezentācija prezentācija

Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvja Helmuta Jaujas prezentācija

Videoieraksts

Fotogrāfijas

Videosižets

Piektdien, 29.martā