Lems par Mihaila Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā

(22.12.2016.)

Saeima ceturtdien, 22.decembrī, nodeva izskatīšanai Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijai lēmuma projektu par pasaulslavenā dejotāja Mihaila Barišņikova (Mikhail Baryshnikov) uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

„Ir liels gods rosināt Saeimai uzņemt Latvijas pilsonībā Mihailu Barišņikovu. Šim māksliniekam ir ievērojami nopelni, nesot Latvijas vārdu pasaulē un bagātinot mūsu valsts kultūru ar izciliem mākslas meistardarbiem,” uzsver Saeimas priekšsēdētājas biedre un lēmuma projekta iniciatore Inese Lībiņa-Egnere.

Saeimas lēmuma projektu par M.Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā parakstījuši visu sešu Saeimā pārstāvēto frakciju deputāti.

Viens no mūsu laika vislabākajiem dejotājiem M.Barišņikovs dzimis 1948.gadā Rīgā. Pēc tam, kad jau bija uzsācis dejotāja karjeru ar Kirova baletu Ļeņingradā, viņš 1974.gadā nokļuva ASV, kur turpināja savu profesionālo karjeru.

Savā apliecinājuma vēstulē Saeimas priekšsēdētajas biedrei M.Barišņikovs pauž pateicību par rosināto pilsonības piešķiršanu. Viņš uzsver, ka jūtas patiesi pazemīgs saņemt šādu augstu pagodinājumu no Latvijas Republikas, un pilsonības piešķiršanas gadījumā apņemas to godāt pašapzinīgi un ar lepnumu. 

Personu, kurai ir īpaši nopelni Latvijas labā, Latvijas pilsonībā var uzņemt tikai ar Saeimas lēmumu. Pirms Saeima lemj par M.Barišņikova uzņemšanu pilsonībā, lēmuma projekts vēl jāizskata Saeimas Pilsonības, migrācijas un saliedētības komisijā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā