Saeima ceturtdien sāks darbu pie 2017.gada valsts budžeta projekta

(19.10.2016.)

Saeima ceturtdien, 20.oktobrī, pulksten 9.00 sanāks uz ārkārtas sēdi, kurā deputāti lems par nākamā gada valsts budžeta projekta, vidēja termiņa budžeta ietvara 2017., 2018. un 2019.gadam un ar budžetu saistīto 57 likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. 

Saeimas ārkārtas sēdes darba kārtībā ir 59 jautājumi

Rītdien pēc ārkārtas sēdes notiks arī kārtējā Saeimas sēde, un tajā deputāti konceptuāli lems par izmaiņām Kriminālprocesa likumā, kas paredz ieviest vienotu instrumentu pierādījumu iegūšanai citās dalībvalstīs – Eiropas izmeklēšanas rīkojumu. Grozījumi rosināti, lai pilnveidotu Eiropas Savienības valstu sadarbību krimināllietu izmeklēšanā. 

Deputāti pirmajā lasījumā lems arī par grozījumiem Kredītu reģistra likumā, kas paredz pilnveidot regulējumu valsts finanšu stabilitātes veicināšanas jomā, un par izmaiņām Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz visiem iedzīvotājiem turpmāk nodrošināt iespēju izmantot maksājumu pamatkonta pakalpojumu kredītiestādē. 

Tāpat pirmajā lasījumā rītdienas sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi Reklāmas likumā, kas nepieciešami, lai likumā noteiktu aizliegumu bērnus iekļaut arī augu smēķēšanas produktu un elektronisko cigarešu reklāmās. 

Otrajā lasījumā deputāti skatīs izmaiņas likumā “Par zvērinātiem revidentiem”, kas nepieciešamas, lai pārņemtu Revīzijas direktīvu un ievērotu Eiropas ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas attiecībā uz revīzijas komitejas lomas stiprināšanu. 

Saeimas 20.oktobra sēdes darba kārtībā ir 11 jautājumi

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Infografika: “Budžeta pieņemšana. Process. Kārtība. Fakti”

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā