Aicina pieteikties diskusijai par vardarbības novēršanu ģimenē

(20.09.2016.)

Lai novērtētu paveikto vardarbības novēršanā ģimenē un apsvērtu identificēto problēmu iespējamos risinājumus, Saeimas namā 26.septembrī notiks starptautiska konference “Kā novērst vardarbību ģimenē? Aktuālās problēmas un risinājumi”. 

Interesenti dalību konferencē aicināti pieteikt līdz 22.septembra pulksten 17.00 pa e-pastu centrs@marta.lv vai tālruni 67378539. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits ir ierobežots, un no vienas organizācijas dalībai konferencē tiks apstiprināts viens pārstāvis. 

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, labklājības ministrs Jānis Reirs un resursu centra “Marta” vadītāja Iluta Lāce. 

Par to, kas jau paveikts, lai novērstu vardarbību ģimenē, konferencē runās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ilze Celmiņa un Valsts policijas Prevencijas nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics. Savukārt ārvalstu pieredzē dalīsies Amerikas Savienoto Valstu organizācijas “Global Rights for Women” programmu direktore Helēna Rūbenstaina (Helen Rubenstein). 

Konferences otrajā daļā par turpmākajiem izaicinājumiem un uzdevumiem iepazīstinās Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts, kā arī resursu centra “Marta” Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja Irina Frolova. Par labās prakses piemēriem konferencē uzaicināti runāt nevalstisko organizāciju koalīcijas “CAP International” izpilddirektors Greguārs Terī (Gregoire Thery) un Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms (Henrik Landerholm). 

Pasākumā piedalīsies arī Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Konference par vardarbības novēršanu ģimenē notiks pirmdien, 26.septembrī, Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.00. 

Konferences programma latviešu valodā un angļu valodā

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt