Saeimas priekšsēdētājas biedre tiekas ar Itālijas parlamenta Senāta deputātu

(12.09.2016.)
Gallery

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere pirmdien, 12.septembrī, Saeimas namā tikās ar Itālijas Republikas parlamenta Senāta deputātu Lodoviko Sonego (Lodovico Sonego). Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Itālijas vēstnieks Latvijā Sebastjāno Fulči (Sebastiano Fulci).

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi novērtēja Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības, īpaši akcentējot aktīvo politisko dialogu. Esam gandarīti, ka Itālija ir stabils Latvijas tirdzniecības partneris, taču abām valstīm ir vēl neizsmelts ekonomiskās sadarbības potenciāls, jo sevišķi investīciju jomā, sacīja I.Lībiņa-Egnere.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs pateicās Itālijai par ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, līdzdarbojoties NATO gaisa telpas patrulēšanas misijā un Rīgā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas centrā. Vēstnieks informēja, ka Itālija ir izrādījusi interesi piedalīties NATO kaujas grupā, kas saskaņā ar NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu Kanādas vadībā tiek veidota Latvijā.

Tikšanās laikā L.Sonego kā Centrāleiropas iniciatīvas (CEI) parlamentārās asamblejas Itālijas delegācijas vadītājs informēja Latvijas parlamentāriešus par šo iniciatīvu un tās parlamentāro asambleju. Tā ir reģionāla sadarbības platforma, kuras ietvaros virkne Eiropas valstu sadarbojas transporta, infrastruktūras, vides, kultūras un citās jomās. Senators L.Sonego aicināja arī Latviju iesaistīties šajā organizācijā, uzsverot, ka Latvijas uzkrātā pieredze sadarbībā ar Austrumeiropas valstīm dotu nozīmīgu pienesumu iniciatīvas attīstībā, kas vērsta uz ciešāku reģiona integrāciju.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157670489414613
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 28.jūnijā