Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar jauno Lietuvas vēstnieku

(01.09.2016.)
VideosGallery

Latviju un Lietuvu vieno ļoti labas divpusējās attiecības – mēs esam kaimiņi un arī draugi, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 1.septembrī, tiekoties ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Artūru Žurausku (Artūras Žurauskas). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

I.Mūrniece un A.Žurausks bija vienisprātis, ka Latvijas un Lietuvas darba kārtība ir ļoti dinamiska, tostarp enerģētikas un transporta infrastruktūras jomā. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra arī projekta Rail Baltica nozīmīgumu.

Viena no abu valstu darba kārtības prioritātēm ir arī cīņa ar Krievijas īstenoto propagandu, kā arī mediju stiprināšana, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Abu valstu attiecības raksturo intensīva parlamentārā sadarbība. Aizvadītajā mēnesī abu valstu parlamentu priekšsēdētājas tikās gan Latvijas neatkarības faktiskās atjaunošanas svinībās Rīgā, gan arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) spīkeru konferencē, kas šogad notika mūsu galvaspilsētā. Septembra nogalē abas spīkeres tiksies Baltu vienības dienas pasākumā Liepājā. Tāpat arī notiek gatavošanās Baltijas Asamblejas 35.sesijai oktobrī Rīgā.

A.Žurausks ir karjeras diplomāts, kurš darbu savas valsts ārlietu dienestā sācis 1993.gadā. Iepriekš viņš bijis vēstnieks Ķīnā, Grieķijā un Azerbaidžānā, kā arī ieņēmis virkni amatu Ārlietu ministrijā.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157673259481665
Video: https://www.youtube.com/watch?v=JcwPv0sFZ7o
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 28.jūnijā