Ināra Mūrniece Tallinā: Baltijas tautu vienotība dara mūs dižus

(20.08.2016.)

„Tas, ko Baltijas valstis sasniegušas pēdējo 25 gadu laikā, ir izcils panākums, un, pateicoties mūsu ļaudīm, tas bijis iespējams. Degsme mācīties, gatavība rīkoties, pragmatiskā pieeja un spēja tapt vienotiem ir tas, kas dara mūs dižus,” sestdien, 20.augstā, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sveicot Igauniju valsts neatkarības atjaunošanas 25.gadadienā, I.Mūrniece uzsvēra, ka 1991.gada augusta notikumi iezīmēja izšķirošu pagrieziena punktu visu Baltijas valstu vēsturē. „Sapnis par neatkarīgu Latviju, Igauniju un Lietuvu izdzīvoja par spīti padomju okupācijā aizvadītiem 50 gadiem. Sapni izdevās piepildīt, pateicoties mūsu līderu drosmei un smagam darbam, kā arī vissvarīgākajam - ļaužu alkām pēc brīvības,” akcentēja I.Mūrniece.

Tā laika notikumi pavēra durvis Baltijas valstu neatkarības starptautiskai atzīšanai. Kopīgiem spēkiem, atbalstot viena otru, Baltijas valstis varēja atgriezties Eiropas telpā, sacīja I.Mūrniece, uzrunājot klātesošos Igaunijas neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītajā koncertā pie Igaunijas parlamenta Rīgikogu ēkas.

I.Mūrniece 20.augustā pēc Rīgikogu prezidenta Eiki Nestora (Eiki Nestor) uzaicinājuma piedalās Igaunijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltītajos svinīgajos pasākumos Tallinā. Svinīgajā koncertā, ko apmeklē arī I.Mūrniece, līdz ar igauņu mūziķiem uzstājas arī Justs Sirmais, kurš šogad pārstāvēja Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Foto no svinīgajiem pasākumiem Tallinā: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157669571971594 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt