Eiropas lietu komisijā diskutēs par Lielbritānijas referenduma rezultātu

(27.06.2016.)

Otrdien, 28.jūnijā, Saeimas Eiropas lietu komisija diskutēs par Lielbritānijas referenduma par valsts dalību Eiropas Savienībā rezultātu. Šis jautājums būs arī 28. un 29.jūnijā gaidāmās Eiropadomes sanāksmes darba kārtībā.

Uz sēdi aicināts Lielbritānijas vēstniecības Latvijā vadītājs Tims Kollijs (Tim Colley).

“Lielbritānijas sabiedrības balsojums par izstāšanos no Eiropas Savienības ir bezprecedenta gadījums, kas radījis daudzus jautājumus gan Eiropas Savienības, gan Lielbritānijas pusē. Novērojams, ka jautājumu apjoms un dziļums par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības kampaņas laikā nebija pilnībā apzināts. Šobrīd vissvarīgākais ir saglabāt mierīgu skatījumu uz norisēm un neradīt liekus apdraudējumus Eiropas kopējai nākotnei,” pirms sēdes uzsver Eiropas lietu komisijas vadītāja Lolita Čigāne.

Diskusija par Lielbritānijas referenduma rezultātu Eiropas lietu komisijas 28.jūnija sēdē sāksies pulksten 10.00 un notiks Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

Savukārt pirms tam – pulksten 9.50 – Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja kopā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču Saeimas Dzeltenajā zālē sniegs paziņojumu medijiem saistībā ar Latvijas nacionālo pozīciju Eiropadomes sanāksmei.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā