Ināra Mūrniece: uzveikt izaicinājumus spēsim tikai stiprā Eiropas Savienībā

(23.05.2016.)

Migrācijas, pieaugošās sociālās nevienlīdzības, finanšu un ekonomiskās situācijas radītos izaicinājumus mēs spēsim uzveikt tikai kopīgiem spēkiem. Suverēnu valstu sadarbība un solidaritāte ir Eiropas Savienības idejas pamatvērtības. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra pirmdien, 23.maijā, ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Luksemburgā uzrunājot klātesošos diskusiju sesijā par ES stiprināšanu. 

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Eiropas Savienība tās dalībvalstīm un iedzīvotājiem piedāvā virkni priekšrocību, un pauda gandarījumu, ka Latvijā Eiropas Savienībai, kas balstīta uz brīvu, vienlīdzīgu un suverēnu valstu sadarbību, ir plašs sabiedrības atbalsts. Ikviena Eiropas Savienības pilsoņa interesēs ir tāda Eiropas Savienība, kuras dalībvalstis cieši sadarbojas, spējot rast efektīvus risinājumus. 

Vienlaikus izaicinājumi, ar kuriem patlaban saskaras pasaule, ar jaunu sparu aktualizējuši diskusiju par Eiropas Savienības nākotni, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Latvija uzskata, ka ikkatrs Eiropas Savienības tālākas attīstības solis ir jāizvērtē atsevišķi, proti, nacionālajiem parlamentiem ir jāizmanto Lisabonas līgumā nostiprinātās tiesības izvērtēt katras likumdošanas iniciatīvas atbilstību subsidiaritātes un proporcionalitātes principam, uzsvēra I.Mūrniece. 

Saeimas priekšsēdētāja līdz 24.maijam darba vizītē uzturas Luksemburgā, kur piedalās Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

 

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde