Parlamentārieši tiekas ar NATO PA Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegāciju

(11.05.2016.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācija un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 10.maijā Latvijas parlamentā tikās ar NATO PA Drošības un aizsardzības komitejas Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegāciju, kas no 9. līdz 13.maijam vizītē apmeklē Baltijas valstis. Sarunā piedalījās arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

“Pavisam drīz svinēsim Latvijas simtgadi. Pusi no šī laika mūsu valsts bija svešu varu okupēta. Šis fakts un Krievijas agresija Ukrainā ir izvirzījusi drošību kā Latvijas darba kārtības prioritāti,” uzsvēra NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs un NATO PA Politiskās komitejas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

O.Ē.Kalniņš akcentēja, ka Latvija ir apņēmusies palielināt aizsardzības budžetu, 2018.gadā tam atvēlot divus procentus no iekšzemes kopprodukta, un Latvijas parlamenta balsojums par aizsardzības budžeta palielināšanu bija vienbalsīgs. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis informēja, ka šim lēmumam ir arī plašs sabiedrības atbalsts.

NATO PA Nākotnes drošības un aizsardzības spēju apakškomitejas delegāti atzinīgi vērtēja šo Latvijas lēmumu.

Tikšanās laikā pārrunāta arī gatavošanās NATO Varšavas samitam. Latvijas puse uzsvēra, ka tajā ir jāpieņem lēmumi par ilgtermiņa pastiprinātu alianses spēku klātbūtni Baltijas valstīs.

Sarunā O.Ē.Kalniņš sacīja, ka Latvija pastiprinātu uzmanību pievērš stratēģiskajai komunikācijai, un informēja, ka Rīgā ir izvietots NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs.

Uzturoties Latvijā, delegācija trešdien, 11.maijā, viesosies Liepājā, kur apmeklēs Baltijas Ūdenslīdēju skolu, Jūras spēku mācību centru, kā arī apskatīs Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku štāba un apgādes kuģi A53 “Virsaitis” un Karostu. Baltijas ūdenslīdēju skolas apmeklējums Atmodas bulvārī 1 plānots pulksten 10.00, Jūras spēku mācību centra apmeklējums Atmodas bulvāri 9 – pulksten 10.45, uz kuģa “Virsaitis” delegācija viesosies pulksten 12.20, savukārt pulksten 16.30 delegāti apmeklēs Karostu.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai. 


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668130684966
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta