Noskaidroti 6.Jauniešu Saeimas deputāti

(04.04.2016.)

Noslēdzoties 6.Jauniešu Saeimas vēlēšanām, 4.aprīlī noskaidroti 100 populārāko ideju autori, kuri šogad kļūs par Jauniešu Saeimas deputātiem. Lielākais balsu skaits, kas saņemts par kādu no pieteiktajām idejām, ir 959, bet par visām idejām kopumā virtuālajā vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv saņemtas 8529 balsis.

Vēlēšanu rezultāti pieejami Jauniešu Saeimas mājaslapā. No Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlēti 38 jaunieši, no Zemgales – 14, Latgales – 10, Kurzemes – 13, bet Vidzemes – 25.

Ja kādā vēlēšanu apgabalā reģistrējas mazāk kandidātu par attiecīgajā vēlēšanu apgabalā pieejamo mandātu skaitu, Jauniešu Saeimā iekļūst kandidāti no citiem vēlēšanu apgabaliem ar nākamo lielāko balsu skaitu.

Jauniešu Saeimas vēlēšanās kandidēt varēja ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem, virtuālajā vēlēšanu platformā piesakot kandidātam svarīgu ideju, kuru būtu nepieciešams risināt valsts līmenī.

Idejas varēja pieteikt kādā no četriem tematiem: izglītība un kultūra; sabiedrība un cilvēktiesības; aizsardzība un drošība; es un Eiropas Savienība. Visvairāk ideju – 62 - saņemts kategorijā par izglītību un kultūru.

Projekta centrālais notikums būs 29.aprīlī, kad 100 populārāko ideju autori sanāks uz 6.Jauniešu Saeimas sēdi Latvijas Republikas parlamentā. Jauniešu Saeimas norise ir pietuvināta Latvijas Republikas Saeimas darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs.

No jauniešu idejām tiks izveidoti deklarāciju projekti, kuri 8.aprīlī būs pieejami mājaslapā www.jauniesusaeima.lv un kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt savus priekšlikumus līdz 17.aprīlim. Par deklarāciju projektiem pasākuma dienā jaunieši varēs debatēt nozaru komisijās un Jauniešu Saeimas sēdēs, izstrādājot noslēguma dokumentus.

Projektu īsteno Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos http://www.draugiem.lv/jauniesusaeima/, http://www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, https://www.youtube.com/jauniesusaeima un Twitter ― @jauniesusaeima.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde