Lolita Čigāne: ES un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līgums – spēcīgs impulss ekonomiskajai attīstībai

(14.01.2016.)

“Šis gads mūsu sadarbības partnerei Ukrainai sācies ar spēcīgu impulsu ekonomiskajai attīstībai – spēkā stājies Eiropas Savienības un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līgums. Austrumu partnerības valstu - Gruzijas un Moldovas - pieredze rāda, ka līgums ir būtisks solis uzņēmējdarbības vides uzlabošanas un ārvalstu investoru piesaistes virzienā un ļauj ievērojami palielināt eksportu uz Eiropas Savienību,” uzsver Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Komisija, sākot parlamenta ziemas sesiju, ceturtdien, 14.janvārī, izskatīja virkni informatīvo ziņojumu pirms nākamnedēļ gaidāmās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes un Ārlietu padomes, kurā tostarp paredzēta diskusija par Ukrainu.

Arī aizvadītā gada nogalē Eiropas Komisijas publicētais noslēguma ziņojums par noslēguma fāzi Ukrainas ceļā uz bezvīzu režīmu ar ES ir skaidrs signāls Ukrainas iedzīvotājiem – Eiropa augstu vērtē šīs valsts reformu progresu un aicina neapstāties pie sasniegtā, akcentē L.Čigāne.

Eiropas lietu komisija cieši seko līdzi situācijai Ukrainā. Februāra sākumā komisija kopā ar Saeimas Ārlietu komisiju plānojusi tikties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jevgeniju Perebijni (Yevgen Perebyinis), informē Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā