Piešķirs kompensācijas par zemes īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu elektronisko sakaru pārbūves vai būvniecības dēļ

(17.12.2015.)

Zemes īpašnieks par sava īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu elektronisko sakaru pārbūves vai būvniecības dēļ varēs prasīt atlīdzību. Ar šādu nosacījumu papildināts Elektronisko sakaru likumu. Šos likuma grozījumus ceturtdien, 17.decembrī, otrajā galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma Saeima. 

Izmaiņas noteic, ka atlīdzību varēs prasīt, ja zemes īpašumu izmanto jauna elektronisko sakaru tīkla būvniecībai, kā arī, ja to pārbūvējot, palielinās zemes īpašuma platība, ko jau aizņem elektronisko sakaru tīkls vai aizsargjosla gar vai ap šo objektu. 

Ja īpašnieks ar elektronisko sakaru komersantu nevarēs vienoties par atlīdzības apmēru, to izmaksās saskaņā ar valdības noteikto kārtību, paredz grozījumi. 

Izmaiņas stāsies spēkā nākamā gada 1.decembrī un attieksies uz tiem zemes īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumiem, kur būvatļauja elektronisko sakaru būvniecībai vai pārbūvei ir izdota vai saņemta ne agrāk kā 2016.gada 1.decembrī.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt