Ieviesīs administratīvo atbildību par niršanas ierobežojumu pārkāpšanu jūrā

(15.10.2015.)

Saeima ceturtdien, 15.oktobrī, otrajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz ieviest administratīvo atbildību par niršanai jūrā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu. 

Administratīvais sods tiek ieviests saskaņā ar plānotajām izmaiņām Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likumā, kas paredz izveidot niršanai aizliegtās un ierobežotās teritorijas. 

Niršanai aizliegtās teritorijas likumā definētas kā tādas, kurās atrodas kuģu vraki vai nogrimuši priekšmeti, kas var radīt apdraudējumu valsts drošībai vai cilvēka veselībai un dzīvībai. 

Savukārt niršanai ierobežotas teritorijas ir tādas, kurās atrodas kuģu vraki vai nogrimuši priekšmeti, kas rada vai var radīt apdraudējumu jūras videi vai kultūrvēsturiskām vērtībām. Niršanai šādās vietās nepieciešama Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēju flotiles Krasta apsardzes dienesta atļauja. 

Izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par niršanu bez atļaujas vai pārkāpjot atļaujas izmantošanas nosacījumus niršanai ierobežotās teritorijās paredz sodīt ar brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro. Savukārt par niršanu aizliegtās teritorijās paredzēts naudas sods no 450 līdz 700 eiro. 

Plānots, ka grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā stāsies spēkā 2016.gada 1.martā. 

Likums Saeimā vēl jāvērtē trešajā lasījumā. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem