Juridiskā komisija atbalsta Daigas Rezevskas kandidatūru Satversmes tiesas tiesneša amatam

(07.10.2015.)

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 7.oktobrī, vienbalsīgi atbalstīja Daigas Rezevskas kandidatūru vakantajam Satversmes tiesas tiesneša amatam un nolēma pēc Tieslietu padomes atzinuma saņemšanas lēmuma projektu virzīt izskatīšanai Saeimas sēde. 

Patlaban D.Rezevska ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras profesore. 

Kandidatūra bija jāizvirza, jo Satversmes tiesas tiesneša amatu no 15.oktobra nolēmusi atstāt Kristīne Krūma, ko Saeima amatā apstiprināja 2007.gada 19.aprīlī pēc desmit Saeimas deputātu priekšlikuma. 

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar Satversmes tiesas likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus - pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus - pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. 

Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi. 

Juridiskā komisija nolēma lūgt Saeimu lēmuma projektu par D.Rezevskas apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi izskatīt Saeimas 15.oktobra sēdē, informē Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

Piektdien, 29.martā