Nākamnedēļ publicēs Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu

(28.09.2015.)

Pirmdien, 5.oktobrī, Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija publicēs galaziņojuma galīgo redakciju, kurā būs atspoguļotas pēdējās četrās komisijas sēdēs pieņemtās izmaiņas.

Par galaziņojuma apstiprināšanu komisija balsos 12.oktobrī, kad būs stājušies spēkā grozījumi Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likumā. Grozījumi paredz, ka izmeklēšanas komisijas galaziņojumu pieņem ar komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu, informē komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis.

Kā norāda R.Balodis, 12.oktobra sēdē piedalīsies tikai komisijas deputāti, lai bez konsultācijām ar ekspertiem pieņemtu galaziņojumu, balstoties uz savu sirdsapziņu un politisko pārliecību.

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma apstiprināšanai nepieciešamas vismaz septiņas no 12 komisijas locekļu balsīm neatkarīgi no klātesošo komisijas locekļu skaita.

Galaziņojums no 5.oktobra būs pieejams Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas mājaslapā.

Zolitūdes traģēdija notika 2013.gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikala „Maxima” jumtam, gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Mediju ievērībai:
12. oktobra sēde notiks plkst. 15:00 Saeimas Sarkanajā zālē. 

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā