Saeimas priekšsēdētaja Ināra Mūrniece: Latviešu tautai visos laikos ir bijusi spēcīga valstsgriba

(21.08.2015.)

“Latviešu tautai visos laikos ir bijusi spēcīga valstsgriba – gan okupācijas gados, gan tad, kad nācās doties bēgļu gaitās, gan brīžos, kad esam par savu valsti cīnījušies. Arī šodien ir svarīgi saglabāt un nodot saviem bērniem latvietību, sargāt latviešu valodu un tradīcijas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Zviedrijā dzīvojošajiem latviešiem.

 Ināra Mūrniece akcentēja, ka priecājas tikties ar tautiešiem Latvijas valsts vēsturē tik nozīmīgā dienā, kad pirms 24 gadiem 21.augustā Latvija atguva faktisko neatkarību. “Šodien mums ir sava valsts un brīvība, kas ir vislielākā vērtība. 21.augusts liek mums atcerēties, ka no vēstures ir jāmācās – arī šodien mums ir daudz jāstrādā, lai atgūto brīvību saglabātu un nodotu nākamajām paaudzēm,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

 “Karadarbība Ukrainā apliecina, cik svarīgi ir meklēt sabiedrotos, atvēlēt finansējumu valsts aizsardzībai, kā arī skaidrot starptautiskajai sabiedrībai situācijas nopietnību,” teica I.Mūrniece. Viņa informēja, ka šodien ar kolēģiem - Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu vadītājiem, vienojušies nākamā gada janvārī kopīgi doties uz Ukrainu. “Tā mēs skaidri apliecināsim savu atbalstu Ukrainas tautai un pievērsīsim starptautisku uzmanību notiekošajam Ukrainā,” norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

 Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Latvijas vēstnieks Zviedrijas Karalistē Gints Jēgermanis arī atbildēja uz Zviedrijas latviešu jautājumiem gan par Latvijas simtgades svinībām, gan par aktualitātēm Latvijas politikā.

 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā