Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces apsveikums neatkarības de facto atjaunošanas 24.gadadienā

(21.08.2015.)

Šī ir nozīmīga gadadiena Latvijas valsts vēsturē, kad Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma konstitucionālo likumu „Par Latvijas Republikas valstisko statusu”. Šī ir diena, kas mūsu valstij sniedza faktisko neatkarību un aizsāka reālu valsts atjaunošanas ceļu. Neskatoties uz draudošo situāciju un Maskavas militāro spiedienu, Latvija paziņoja, ka ir neatkarīga brīva valsts un sarauj visas saites ar okupācijas varu.

Latvijas neatkarību sāka atzīt citas valstis. Daudzi, kuri sapni par Latvijas neatkarību bija sirds dziļumos lolojuši visu okupācijas laiku, tikai šajā dienā sāka aptvert, ka sapnis ir piepildījies.

Mēs nākotnē varam raudzīties ar ticību un cerību. Tomēr nedrīkstam piemirst, ka iespēja dzīvot savā valstī – tā nav balva, kas iegūta uz visiem laikiem, neatkarība jānostiprina ik dienas. Diemžēl pasaulē ir valstis, kuru neatkarība tiek apdraudēta. Šādos brīžos apzināmies, ka sava valsts - tā ir milzīga vērtība un atbildība, un ikvienam no mums jāstiprina tās neatkarība un izaugsme.

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt