Ināra Mūrniece piedalīsies Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Stokholmā

(20.08.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalīsies Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu spīkeru konferencē Stokholmā. Krievijas agresīvā karadarbība Ukrainā un attiecības ar Krieviju ir galvenās tēmas, par kurām runās I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja darba vizītē Zviedrijas galvaspilsētā uzturēsies no 20. līdz 21.augustam.

Parlamentu priekšsēdētāji apspriedīs NB8 valstu parlamentu sadarbību ar Ukrainu, drošību reģionā un enerģētikas drošību. Dienas kārtībā būs arī jautājumi par Austrumu partnerību un ANO attīstības mērķiem periodam pēc 2015.gada. Tāpat konferencē diskutēs par attīstības tendencēm Eiropā un cīņu pret terorismu.

Ikgadējās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences mērķis ir veidot ciešāku sadarbību starp reģiona parlamentiem, pārrunājot aktuālos dienas kārtības jautājumus un saskaņojot kopīgās iniciatīvas.

Konferenci ik gadu organizē viena no Baltijas vai Ziemeļvalstīm. NB8 formātā ietilpst Dānija, Islande, Norvēģija, Somija, Zviedrija, Latvija, Lietuva un Igaunija.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt