Atbilstoši OECD noteiktajiem standartiem precizē banku informācijas sniegšanu VID

(08.07.2015.)

Saeima trešdien, 8.jūlijā, galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma grozījumu Kredītiestāžu likumā, kas precizē banku informācijas sniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par nodokļu maksātāju darījumiem, tostarp ar trešajām personām.

Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai novērstu šķēršļus Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). Ar grozījumiem tiek precizēta un papildināta banku sniedzamā informācija VID, tostarp iekļaujot regulējumā sniedzamās ziņas par trešo personu atvērtajiem vai turētajiem kontiem, iepriekš skaidroja par likumprojektu atbildīgās Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis.

Globālajā forumā par caurskatāmību un informācijas apmaiņu nodokļu mērķiem 2013.gada 29.maijā Latvija parakstīja konvenciju par savstarpēju administratīvo palīdzību nodokļu jomā. 

Saskaņā ar konvenciju valstu nacionālajos normatīvajos aktos nevar būt ierobežojumi banku informācijas sniegšanā, ja tiek saņemts pamatots otras valsts pieprasījums sniegt svarīgu informāciju konkrēta nodokļu maksātāja nodokļu administrēšanas vajadzībām.



 Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem