Saeimas komisija: publiskā sektora vakances būs jāpublicē arī NVA mājas lapā

(02.06.2015.)

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vakanču portālā turpmāk būs pieejama informācija izsludinātajiem konkursiem uz brīvajām darbavietām valsts un pašvaldības iestādēs un to uzņēmumos.To paredz izmaiņas Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, ko otrdien, 2.jūnijā, konceptuāli atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija.

Plānots, ka pienākums publicēt informāciju NVA vakanču portālā stāsies spēkā no 2016.gada 1.janvāra.

Grozījumi arī paredz noteikt, ka mobilitātes pabalstu nokļūšanai no mājām uz darbu un atpakaļ turpmāk varēs saņemt ne tikai tās personas, kuras nodarbinātas privātajā sektorā, bet arī publiskajā sektorā strādājošie. Likumprojekta autori norāda, ka minētā pasākuma mērķis ir mazināt bezdarba iestāšanās risku un tas var iestāties neatkarīgi no tā, vai persona strādā pie komersanta vai publiskajā sektorā. 

Lai nodrošinātu, ka NVA klienti ir sasniedzami un ar viņiem iespējams sazināties dažādu nodarbinātības un bezdarba jautājumu risināšanai, likumā plānots noteikt, ka atbalstu ir tiesības saņemt tikai tām personām, kuras deklarējušas savu dzīvesvietu. Patlaban praksē rodas situācijas, kad ārvalstnieki ir ieguvuši uzturēšanās atļauju Latvijā un var izmantot NVA pakalpojumus, taču nav deklarējuši dzīvesvietu un nav sasniedzami, lai saņemtu informāciju par, piemēram, bezdarbnieka statusa zaudēšanu. 

Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā trīs lasījumos vēl jāskata Saeimā. 


 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā