Saeima pieņem likuma izmaiņas Iekšējās drošības biroja darbības nodrošināšanai

(28.05.2015.)

Lai Iekšējās drošības birojā nodrošinātu kvalificēta personāla piesaisti, Saeima ceturtdien, 28.maijā, galīgajā lasījumā pieņēma izmaiņas vairākos likumos. Izmaiņas saistītas ar pērn Saeimā pieņemto likumu, kas nosaka šī biroja kompetenci.

Iekšējās drošības biroja darbinieku uzdevums ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki. Biroju uzraudzīs iekšlietu ministrs.

Paredzēts, ka Iekšējās drošības birojā darbā pieņemtajām amatpersonām piešķir speciālās dienesta pakāpes. Piemēram, virsleitnanta pakāpi varēs iegūt persona, kurai būs divu vai vairāk gadu pieredze noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanā vai operatīvās darbības pasākumu veikšanā, savukārt pulkvežleitnanta – ja personai būs 14 vai vairāk gadu pieredze.

Darbā šajā birojā varēs pieņemt personu, kas ir vecāka par 40 gadiem un kurai ir vismaz divu gadu pieredze noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanā vai operatīvās darbības pasākumu veikšanā, iepriekš deputātus informēja likumprojekta autori. Tas saistīts ar to, lai birojā varētu strādāt, piemēram, personas, kurām ir bijusi pieredze prokuratūrā, tiesā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un kuras pašlaik nedien iekšlietu sistēmas iestādēs.

Kopumā Iekšējās drošības birojā strādās 121 darbinieks, un biroju plānots pilnībā nokomplektēt ar kvalificētiem speciālistiem līdz 2019.gada 31.decembrim.








Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt