Deputāti aicina atbildīgās amatpersonas pamatot papildu finansējuma nepieciešamību gudrona dīķu sanācijas projektam

(25.05.2015.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 26.maijā, izvērtēs Inčukalna sērskābo gudrona dīķu attīrīšanas projekta izpildes progresu, aicinot atbildīgās amatpersonas skaidrot sanācijas darbu veicēja lūgumu piešķirt projektam papildu finansējumu 11 miljonu apmērā.

„Komisija vēlas pārliecināties, ka šo dīķu attīrīšana noris atbilstoši plānotajam grafikam un ka tie līdz šī gada beigām būs iztīrīti. Šobrīd bažas raisa sanācijas darbu veicēja paziņojums, ka darbus var arī nepabeigt, ja netiks piešķirts papildu valsts finansējums projekta pabeigšanai. Situācija ir jāvērtē kritiski, jo pusotra gada laikā šis jau ir otrais papildu finansējuma pieprasījums no sanācijas darbu veicēja,” norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Sākotnējais līgums ar sanācijas darbu veicēju SIA „Skonto būve” tika noslēgts 2010.gada 24.septembrī, un tas paredzēja, ka projekta kopējās izmaksas būs 29 miljoni eiro. Savukārt pagājušā gada pavasarī pēc darbu veicēja lūguma sākotnējā līguma summa tika palielināta par 16 miljoniem jeb par 50 procentiem un sasniedza 45 miljonus eiro. Šā gada 6.maijā SIA „Skonto būve” ir vērsusies valdībā, informējot, ka bez papildu finansējuma ir apdraudēta projekta pabeigšana.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts vides dienesta un Valsts kontroles pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks plkst.12.00, Jēkaba ielā 11, Saeimas Viesu zālē.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā