Parādnieks: Goda ģimenes apliecības – 3+ ģimenes kartes ieviešana sevi ir attaisnojusi

(19.05.2015.)

Ģimenes kartes ieviešanas projekts, kas uzsākts pirms diviem gadiem, sevi ir attaisnojis, jo izmantot iespēju saņemt dažādas atlaides un privilēģijas vēlas arvien vairāk ģimeņu. To otrdien, 19.maijā, Saeimas Demogrāfijas apakškomisijas sēdē atzina apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks un pauda gandarījumu, ka projektā iesaistījušies jau vairāk nekā 130 uzņēmumi, kas daudzbērnu ģimenēm piedāvā dažādas atlaides. 

„Šodien iepazināmies, kā veicies ar projekta īstenošanu, cik aktīvi ģimenes piesakās atlaižu saņemšanai, ņemot vērā, ka ģimenes karšu izsniegšana tika uzsākta 2014.gada septembrī, un kāda ir pašvaldību, uzņēmumu un citu organizāciju atsaucība. Tāpat apspriedām ģimeņu atbalsta programmas pilnveidošanas iespējas,” pauda I.Parādnieks. 

„Pārrunājot ģimenēm piedāvāto atlaižu un priekšrocību klāstu, vienojāmies, ka nepieciešams ar atbildīgo ministriju aktualizēt jautājumu par atlaidēm pasažieru vilcienā. Tāpat būtiski paplašināt piedāvājumu ģimenēm kultūras un sporta jomā, un valstij būtu jāmēģina arī atrast veidu, kā veicināt aizvien jaunu uzņēmēju vēlmi iesaistīties šajā projektā,” uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs. 

Patlaban 3+ ģimenes karte izsniegta 11 245 personām, un tā dod iespēju ģimenēm saņemt atlaidi gan grāmatnīcās un kultūras iestādēs, gan pērkot apģērbu, apavus, sporta preces, bērnu aprūpes piederumus, degvielu, gan arī maksājot par dažādiem pakalpojumiem, deputātus informēja SIA „Hannu pro” projektu vadītāja Mudīte Krūmiņa. 

Ģimenes kartei pieteikties un to saņemt var saņemt persona, kurai pašai vai kopā ar laulāto vai tās laulātajam ir trīs vai vairāk bērni līdz 18 gadu vecumam. Karte kalpo kā statusu apliecinošs dokuments tam, ka ģimenē aug trīs nepilngadīgi bērni. 

I.Parādnieks atzīmēja, ka turpmāk atbalstam varēs pieteikties vēl vairāk ģimeņu, jo Saeima patlaban strādā pie Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumiem, ar kuriem plānots paplašināt daudzbērnu ģimenes definīciju. „Atlaižu kartes varēs saņemt arī tās daudzbērnu ģimenes, kurās bērni ir sasnieguši pilngadību un turpina mācīties, kamēr sasniedz 24 gadu vecumu”.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt