Atvieglos iepirkuma līgumu grozīšanas kārtību

(13.05.2015.)

Lai veicinātu Eiropas Savienības fondu finansējuma apguvi, tiks atvieglota iepirkuma līgumu grozīšanas kārtība. To paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas trešdien, 13.maijā, otrajā galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Publisko iepirkumu likumā.

Saskaņā ar grozījumiem iepirkuma pasūtītājs turpmāk nepieciešamības gadījumā varēs grozīt iepirkuma līgumu, nepārsniedzot 10 līdz 15 procentus no sākotnējās līguma summas.

Izmaiņas pašvaldībām ļaus efektīvāk strādāt ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, jo patlaban iepirkuma līgumus nedrīkst grozīt, lai, piemēram, piešķirto naudu pārdalītu vai ieguldītu citur. 

Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš norāda, ka līdz ar grozījumiem mūsu valsts ieviesīs Eiropas Savienības prasības saskaņā ar pagājušajā gadā pieņemto direktīvu. Latvija šīs prasības ieviesīs agrāk, nekā to paredz direktīva, un tas ļaus pašvaldībām veiksmīgāk sasniegt kāda konkrēta projekta mērķus. 

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji iepriekš deputātus informēja, ka šie likuma grozījumi veicinās Eiropas Savienības fondu finansējuma apguvi, samazinot finanšu korekciju piemērošanas skaitu, kā arī neplānotus izdevumus.

Publisko iepirkumu likuma grozījumus un saistīto grozījumu Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā deputāti otrajā galīgajā lasījumā skatīs rītdienas parlamenta sēdē. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt