Budžeta komisija rīt turpinās diskusiju par risinājumiem banku pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā reģionos

(20.04.2015.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 21.aprīlī, turpinās diskusiju par banku pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu lauku reģionos, tostarp iepazīsies ar Swedbankas piedāvāto reģionālo programmu finanšu pakalpojumu jomā. 

„Šķiet, ka ledus ir sakustējies, lai arī sākotnēji Budžeta komisijā rosinātās idejas par iespējamajiem risinājumiem, lai iedzīvotājiem lauku rajonos nodrošinātu banku pakalpojumus, komercbankas uztvēra piesardzīgi,” pirms rītdienas sēdes pauž Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis. 

Iepriekšējā komisijas diskusijā par radušos situāciju, kurā piedalījās komercbanku, atbildīgo institūciju un sociālo partneru pārstāvji, Budžeta komisija kā vienu no risinājumiem atbalstīja ierosinājumu veidot īpašu finanšu pakalpojumu nodrošinājuma fondu. Komisija aicināja arī valdību uzsākt darbu pie minimālā finanšu pakalpojumu groza un fonda darbības modeļa izstrādes. 

Rītdien Budžeta komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, AS „Swedbanka”, Latvijas Komercbanku asociācijas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas. 

Budžeta komisijas sēde rītdien, 21.aprīlī, notiks 106.telpā, Jēkaba ielā 10/12, pulksten 10.00.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta