Saeimā notiek konference „Darba organizācija. Uzņēmumam un tā darbiniekiem piemērotu modeļu meklējumos”

(30.03.2015.)

Saeimā pirmdien, 30.martā, notika konference par darba apstākļu uzlabošanu Eiropas Savienības uzņēmumos. Konferencē tika analizēti trešā Eiropas uzņēmumu apsekojuma rezultāti, meklējot uzņēmumam un tā darbiniekiem piemērotus darba organizācijas modeļus.

Konferenci Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros organizēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Eiropas Dzīves un darba apstākļu uzlabošanas fondu (EUROFOUND).

Pasākumu atklāja Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris un EUROFOUND direktors Huans Menendess-Valdess (Juan Menéndez-Valdés). Dalībniekus uzrunāja arī Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, labklājības ministrs Uldis Augulis, kā arī Eiropas Komisijas viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis. 

Konferences sākumā EUROFOUND darba apstākļu pētnieki Geiss van Hautens (Gijs van Houten) un Stavrola Demetriadesa (Stavroula Demetriades) prezentēja trešā Eiropas uzņēmumu apsekojuma rezultātus.

Konferences darbs tika organizēts sesijās. Pirmajā no tām tika spriests par līdzdalību un sociālo dialogu kā pozitīvu ietekmi uz darbaspēka labklājību un produktivitāti. Šajā diskusijā piedalījās EUROFOUND Darba apstākļu un kolektīvo darba attiecību nodaļas vadītājs Deivids Fodens (David Foden), Starptautiskās darba organizācijas Eiropas un Centrālāzijas reģiona direktora vietniece Rī Vejsa Keldgorda (Rie Vejs Kjeldgaard), Eiropas Arodbiedrību konfederācijas ģenerālsekretāra vietnieks Patriks Ičērts (Patrik Itschert) un organizācijas „BUSINESSEUROPE” sociālo lietu direktors Maksims Čeruti (Maxime Cerruti).

Darba organizācijas modernizēšana, sadarbības veicināšana un zināšanu apmaiņa bija konferences otrās sesijas temats. Tajā diskutēja EUROFOUND direktora vietniece Ērika Mecgere (Erika Mezger), Apvienotās Karalistes Ķīmiskās rūpniecības asociācijas pārstāvis Saimons Māršs (Simon Marsh), organizācijas „TNO” koordinators Stīvens D’onts (Steven D’Hondt) un Somijas Arodbiedrību savienības vecākā padomniece Leila Kurki (Leila Kurki).

Savukārt noslēguma sesija bija veltīta cilvēkresursu vadībai uzņēmumos un, kā uzlabot sniegumu, investējot personālā. Šajā sesijā piedalījās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas vietnieks Einārs Cilinskis, uzņēmuma „BASF” viceprezidents personālvadības un stratēģiskajos jautājumos Gervigs Kruspels (Gerwig Kruspel), Minesotas Universitātes Kolektīvo darba attiecību fakultātes dekāns, Personāla un darba tirgus pētījumu institūta direktors Džons Bads (John Budd) un Eiropas Arodbiedrību institūta nodaļas vadītāja Alīne Hofmane (Aline Hoffman).

Konferences noslēgumā uzrunu teica Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta direktors Žordi Kurells Gotors (Jordi Curell Gotor).

Konference par darba apstākļu uzlabošanu Eiropas Savienībā notiks Saeimas Saeimas nama Sarkanajā zālē, un tiešraidē tai varēja sekot Saeimas mājas lapā www.saeima.lv

 

Saeimā spriež par darba apstākļu uzlabošanu Eiropas uzņēmumos

 

Konferences materiāli:

Programma latviešu valodā un angļu valodā

Prezentācija (angļu valodā)

Videoieraksti:
- atklāšana latviešu valodā  un angļu valodā
- 1.sesija latviešu valodā un angļu valodā
- 2.sesija latviešu valodā un angļu valodā 
- 3.sesija latviešu valodā un angļu valodā

Videosižets

Fotogalerija

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt