Deputāti turpinās izvērtēt sociālās aprūpes centru filiāļu slēgšanas plānus

(03.03.2015.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 4.martā, turpinās izvērtēt valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) filiāļu slēgšanas plānus. Komisijas uzmanība šoreiz pievērsta VSAC „Zemgale” un filiālei „Kauguri”, kuras darbinieki un iemītnieki iebilst plānotajai iestādes slēgšanai.   

„Pārmaiņu process nekad nav viegls, bet jo īpaša attieksme nepieciešama, ja runa ir par cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Tādēļ rūpīgi sekojam Labklājības ministrijas plānotajām reformām, raugoties, lai aprūpes centru iemītnieku intereses tiktu liktas pirmajā vietā. Turklāt jāņem vērā, ka filiāļu slēgšana laukos ir arīdzan sociāla problēma, jo pazūd desmitiem darbavietu, kas vietējai pašvaldībai ir ļoti svarīgas,” deputātu pievērsto uzmanību aprūpes centru reformēšanas plāniem skaidro  komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.   

Komisija plānojusi iztaujāt atbildīgās amatpersonas par situāciju Kauguru filiālē, kā arī noskaidrot Jūrmalas pašvaldības viedokli par plānoto filiāles slēgšanu.  

Komisijas vadītāja norāda, ka deputāti šajā sēdē iepazīsies arī ar aktuālo situāciju aprūpes centra „Vidzeme” Raunas filiālē, kur vietēja pašvaldība un baznīca ir aktīvi iesaistījušās, lai arī nākotnē šis pakalpojums uz vietas būtu pieejams vismaz daļai pašreizējo klientu. 

Komisijas sēdē aicināti piedalīties VSAC „Zemgale” un tās filiāles „Kauguri”, Jūrmalas domes, Labklājības ministrijas, Tiesībsarga biroja, Raunas novada domes un Raunas Evaņģēliski luteriskās baznīcas pārstāvji. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 4.martā, plkst. 10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt