Inese Lībiņa-Egnere Briselē atklās Civiltiesību un tieslietu forumu par pārrobežu sadarbību ES

(26.02.2015.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 26.februārī, Beļģijas galvaspilsētā Briselē Eiropas Parlamentā atklās Civiltiesību un tieslietu forumu „Pārrobežu darbības Eiropas Savienībā — dzīves atvieglošana iedzīvotājiem”.

Forumā pulcēsies Eiropas Parlamenta deputāti, nacionālo parlamentu deputāti, kā arī izcili eksperti, praktiķi un akadēmiķi, lai trīs sesijās diskutētu par aktuālajiem starptautisko privāttiesību jautājumiem.

I.Lībiņa-Egnere foruma atklāšanā runās par Latvijas prezidentūras ES Padomē programmu civiltiesību jomā.

Civiltiesību un tieslietu forumā klātesošie diskutēs par pārrobežu ģimenēm un ģimenēm, kas šķērso robežas, tostarp par mediāciju starptautiskās bērnu nolaupīšanas lietās, un par mazāku dokumentu apjomu mobiliem iedzīvotājiem, tajā skaitā par pilsoņu un uzņēmumu brīvas pārvietošanās veicināšana, vienkāršojot noteiktu publisko dokumentu akceptēšanu Eiropas Savienībā un ārpus tās. Tāpat forumā tiks runāts par uzņēmēju un patērētāju interesēm, tostarp par mediāciju kā alternatīvu strīdu izšķiršanas metodi un Eiropas procedūru maza apmēra prasībām.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt