Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja: sabiedrisko mediju loma kritiskās domāšanas veicināšanā sabiedrībā pieaugs

(04.02.2015.)

„Vienots sabiedriskais medijs nav burvju līdzeklis, kas atrisinās visas ar sabiedriskajiem medijiem saistītās problēmas. Tomēr šobrīd informatīvā kara apstākļos ir svarīgi nodrošināt sabiedriskajos medijos sabiedrībai pieejamu saturu, kas ne tikai pilnvērtīgi atspoguļotu aktuālos jautājumus, bet veicinātu kritisko un analītisko domāšanu ikvienā auditorijā,” uzsver Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

„Cenzēto mediju problēma ir ļoti aktuāla arī Latvijā, un tas nav mīts, ka mediju īpašnieki vai patiesie labuma guvēji noteiktos gadījumos spēj visai tiešā veidā redakcionāli ietekmēt gan rakstošo, gan elektronisko mediju saturu Latvijā,” uzsver S.Āboltiņa.

„Mediju caurskatāmības veicināšana šajā ģeopolitiskajā situācijā ir ārkārtīgi būtiska, un varu apliecināt, ka parlamentā tiks turpināts darbs šī jautājuma risināšanai. Tas būs politiķu dienas kārtībā ne tikai Latvijā un Baltijā, bet, esmu pārliecināta, arī Eiropas līmenī,” pauž komisijas priekšsēdētāja. S.Āboltiņa aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi diskusijā par sabiedrisko mediju stiprināšanu priekšplānā izvirzīt konkrētus priekšlikumus sabiedrisko mediju satura kvalitātes pilnveidošanai, nevis par prioritāti virzīt sabiedrisko mediju stabilas finanšu plūsmas nodrošināšanas jautājumus.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja trešdien, 4.februārī, piedalījās Latvijas Transatlantiskās organizācijas sadarbībā ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru rīkotajā publiskajā diskusijā „Cenzēto mediju propaganda informācijas telpā”.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde