Saeimas priekšsēdētāja pauž gandarījumu par žurnālista Grestes atbrīvošanu

(02.02.2015.)

„Pētera Grestes atbrīvošanu uztveru kā uzvaru cīņā par preses brīvību un cilvēktiesību ievērošanu,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot Kataras telekanāla „Al Jazeera” žurnālistu Pēteri Gresti un viņa ģimeni ar atbrīvošanu no Kairas cietuma.

„Vēlos pateikt lielu paldies Latvijas Ārlietu ministrijai, Latvijas un Austrālijas diplomātiem, kuri darīja visu iespējamo, lai šī diena pienāktu,” pateicību par ieguldīto darbu pauž Saeimas priekšsēdētāja, atgādinot, ka tam bija nepieciešams vairāk nekā gads, kas šajā gadījumā pierāda to, ka tikai ar milzīgu neatlaidību, uzņēmību un profesionalitāti var panākt vēlamo rezultātu.

„Paldies arī žurnālistiem un visai aktīvajai sabiedrības daļai, kas ne vien juta līdz, bet arī iesaistījās un atbalstīja Pēteri Gresti un līdz ar to arī demokrātijas principus,” sabiedrības iesaistīšanās lomu akcentē I.Mūrniece.

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt