Prezidentūras suvenīri parlamenta viesiem tapuši pašmāju ražotāju rokām

(23.01.2015.)

Mūzikas ieraksti ar latviešu dziesmām un pašmāju uzņēmumos darinātas rotas, pagatavoti saldumi, dzērieni un dizaina priekšmeti ― šādus Latvijas suvenīrus saņems Saeimas viesi, kuri šajā pusgadā ieradīsies Rīgā uz parlamentārajām konferencēm.

Lai popularizētu Latvijas dizainu, suvenīru autori ir jauni mazie uzņēmēji un mākslinieki, kuri mūsu valstij tradicionālo mākslu, mūziku un produktus piedāvā mūsdienīgā veidolā. 

Aproču pogas un auskari ar prezidentūras logo ir Valmieras mākslinieču māsu Špatu darināti, savukārt papīra vējdzirnavas visu dalībvalstu karogu krāsās ir dizainera Riharda Funta veidots suvenīrs.

Parlamenta viesiem tiks arī dāvinātas Ilzes Garančas no Latvijas ogām un žāvētiem augļiem pagatavotās šokolādes konfektes, „Libertu” bērzu sulas degvīns, kā arī žāvētas dzērvenes no uzņēmuma „Rāmkalni”. 

Tāpat Saeimas viesus priecēs kora „Nāc līdzās!”, kurā dzied jaunieši ar īpašām vajadzībām, mūzikas disks, kā arī latviešu tautasdziesmu izlase 17 ārvalstu komponistu apdarēs jauniešu kora „Kamēr…” izpildījumā.

Prezidentūras laikā Rīgā uz parlamentārajām konferencēm ieradīsies ap tūkstoš parlamentāriešu no visas Eiropas. Kopumā Saeima prezidentūras laikā rīko sešus parlamentāros pasākumus – piecus Rīgā un vienu Briselē sadarbībā ar Eiropas Parlamentu. Pirmais Saeimas rīkotais pasākums notiks 1. un 2.februārī, un tajā pulcēsies nacionālo parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji. 

Informācija par Latvijas parlamenta rīkotajiem pasākumiem prezidentūras laikā pieejama mājaslapā www.parleu2015.lv.

Saeima par prezidentūras norisi komunicē arī sociālajos tīklos ― twitter kontā @parleu2015lv un flickr kontā - flickr.com/photos/parleu2015








Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde