NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs ieguvis tiesības piedalīties visās organizācijas vadības sēdēs

(28.11.2014.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš, piedaloties NATO PA rudens sesijā Nīderlandes pilsētā Hāgā, uz laiku tika ievēlēts par šīs starpparlamentārās organizācijas viceprezidentu un līdz ar amata pilnvaru termiņa beigām ir kļuvis par bijušo NATO PA viceprezidentu, tādējādi iegūstot tiesības piedalīties visās šīs konsultatīvās organizācijas vadības sēdēs. Šī ir pirmā reize NATO PA vēsturē, kad Latvijas delegācijas pārstāvis ieņēmis tik augstu amatu.

NATO PA Latvijas delegācijas pārstāvji saglabās savus līdzšinējos amatus NATO PA komitejās – O.Ē.Kalniņš turpinās pildīt Politiskās komitejas galvenā ziņotāja pienākumus, savukārt NATO PA Latvijas delegācijas pastāvīgais pārstāvis Ivans Klementjevs arī turpmāk būs Ekonomikas un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks.

NATO PA plenārsēdē klātesošos uzrunāja NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs (Jeans Stoltenberg). Rudens sesijas darbs notika piecās komitejās. NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs Politiskajā komitejā prezentēja ziņojumus par pieaugošo drošības dinamiku pie NATO dienvidaustrumu robežas, kā arī par atkārtoto aicinājumu sabiedroto rīcībai, lai stabilizētu situāciju Tuvajos Austrumos.

NATO PA rudens sesija Hāgā notika no 21. līdz 24.novembrim. Saeimu tajā pārstāvēja NATO PA Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš, pastāvīgie pārstāvji Raimonds Bergmanis un Ivans Klementjevs, kā arī pastāvīgā pārstāvja aizstājējs Aleksandrs Kiršteins.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

2010.gadā NATO PA pavasara sesija notika Rīgā.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt