Noskaidroti fotokonkursa „Latvijas spēks” uzvarētāji

(30.09.2014.)

Saeimas un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā fotokonkursa „Latvijas spēks” uzvarētāji ir Elīna Kursīte, Sintija Giptere un Kintija Teilāne. Uzvarētājus gaida balva – grāmata „Latvija Sočos” ar olimpisko medaļu ieguvēju autogrāfiem.

Ikviens interesents līdz septembra vidum tika aicināts iesūtīt paša uzņemtu digitālu fotogrāfiju, kurā atainots, kur slēpjas mūsu valsts spēks.

Raksturojot fotogrāfiju, konkursa uzvarētāja S.Giptere pauž, ka lielākā bagātība, spēks un balsts ir Latvijas daba. Viņas fotogrāfijā ir atainots mazs koks, un tas nozīmējot to, ka „ne tikai mazi koki, bet gan arī cilvēki aug un attīstās, vēlas izcelt galvas no zemes un parādīties pasaulei, censties būt labākie un būt uzmanības centrā”. 

Latvijas spēks slēpjas ikdienišķās, tomēr nenovērtējamās lietās, tā uzskata konkursa uzvarētāja K.Teilāne. Viņa norāda, ka, pirmkārt, tie ir „Latvijas lauki, kuros ir skaistākie saulrieti, kur dārzā izaug garšīgākie burkāni, kur mūzikas vietā skan teliņa blēšana un zvirbuļa čivināšana. Otrkārt, tie ir bērni, kas aug ar patriotismu un mīlestību pret savu valsti, ar cieņu pret vecākiem, nezūdošu vēlmi mācīties. Treškārt, tie ir cilvēki, kas strādā Latvijas labā. Vai tas būtu karavīrs, skolotājs vai nodokļu inspektors – ikviens savu pienākumu veic pēc iespējas labāk, savu darbu darot nesavtīgi. Šie trīs komponenti, manuprāt, ir vajadzīgi, lai Latvija varētu saukties par stipru valsti”.  

Savukārt konkursa uzvarētaja E.Kursīte norāda, ka spēks slēpjas viņas vecvecākos.

Ikviens konkursam varēja iesniegt līdz trim fotogrāfijām. Kopumā tika iesūtītas 49 fotogrāfijas.

Grāmatu „Latvija Sočos” šī gada Muzeju naktī Saeimas namā parakstīja mūsu olimpieši Martins Dukurs, Andris un Juris Šici, Oskars Melbārdis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. 

Konkursu rīkoja Saeima sadarbībā ar LOK. 20 labākie darbi publicēti Saeimas un LOK mājaslapās, kā arī parlamenta Flickr kontā un LOK Facebook profilā. Parlamenta Flickr kontā tos var apskatīt https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647756830057/

Iesūtītās fotogrāfijas vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja un LOK pārstāvji, kā arī profesionāls fotogrāfs.






Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt