Saeimā diskutēs par jaunu Latvijas nodokļu politikas stratēģiju

(19.09.2014.)

Lai diskutētu par aktuālajiem valsts budžeta un nodokļu politikas jautājumiem, kā arī prezentētu priekšlikumus jaunajai nodokļu politikas stratēģijai 2015.–2018. gadam, piektdien, 19.septembrī, Latvijas parlamentā notiks Saeimas un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) rīkota konference „Kādai būt Latvijas nodokļu politikai?”.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

„Ienākumu taisnīgums un vienlīdzība, stabilas un prognozējamas nodokļu likmes, starptautiski konkurētspējīga tautsaimniecība, līdzekļi valsts un pašvaldību funkciju finansēšanai ir tās prioritātes, kas nodokļu politikas galvenos uzdevumus apvieno savstarpēji cieši saistītā, precīzā mehānismā. Domājot par valsts izaugsmi un labklājību, ir svarīgi apzināties, ka aiz katra no šiem mērķiem ir cilvēki – ģimenes, uzņēmēji, darba ņēmēji, ārsti, policisti, skolotāji un daudzi citi, kuru iespējas, motivācija un drošība par sevi un savu nākotni veido mūsu valsti un sabiedrību. Tādēļ diskusijas par nodokļu politiku nozīmē mūsu kopīgu atbildību par Latviju un ikvienu tās iedzīvotāju,” uzsver S.Āboltiņa.

Konferences pirmās sesijas dalībnieki atskatīsies uz iepriekšējo Nodokļu politikas stratēģijas periodu un runās par mūsu valsts nodokļu politikas mērķiem, izaicinājumiem un instrumentiem nākamajos piecos gados, nodokļu administrēšanas izaicinājumiem un risinājumiem, kā arī ēnu ekonomiku Latvijā. Šajā sesijā klātesošos uzrunās LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Lolita Čigāne, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone un Rīgas Ekonomikas augstskolas pētnieks Arnis Sauka. Diskusijas panelī aicināta virkne ekspertu.

Konferences otrajā sesijā tiks runāts par nodokļu politiku ilgtspējīgas valsts, uzņēmējdarbības vides un investīciju piesaistes skatījumā, kā arī labvēlīgu nodokļu politiku kā nodarbinātības veicināšanu kontekstā ar mazo un vidējo uzņēmumu problemātiku. Tāpat šajā sesijā tiks runāts par nodarbinātības veicināšanu un tautsaimniecības attīstību, izmantojot brīva kapitāla tirgus režīmu un nodokļu politiku, kā arī par augstas pievienotās vērtības uzņēmumu un pakalpojumu sektora attīstības iespējām Latvijā, izmantojot nodokļu stimulus. Otrajā sesijā kā runātāji uzstāsies AS „Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis un SIA „Lietišķās informācijas dienests” izpilddirektore Aiva Vīksna, kā arī AS „ABLV Bank” padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs un SIA „PwC” valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska. Arī šajā sesijā notiks ekspertu diskusija.

Konference „Kādai būt Latvijas nodokļu politikai?” piektdien, 19.septembrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, tā sāksies pulksten 10.00, un interesenti tai varēs sekot tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. 


Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas vēlas atspoguļot konferenci un nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti savlaicīgi pieteikties Saeimas Preses dienestā, rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot pa tālruni 67087281.

 

Konferences programma

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt