Aizsardzības komisijas deputāti izbraukuma sēdē Ādažos ar karavīriem pārrunās misiju Afganistānā

(30.06.2014.)

Lai ar mūsu valsts karavīriem pārrunātu misijas gaitu Afganistānā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti pirmdien, 30.jūnijā, dosies izbraukuma sēdē uz Ādažiem.

„Afganistānas misija, kas ilga vienpadsmit gadus, ietekmējusi gan profesionālo sagatavotību, gan mūsu karavīru dzīves. Ņemot vērā, ka misija Afganistānā ir noslēgusies un lielākā daļa mūsu karavīru atgriezušies Latvijā, tikšanās laikā pārrunāsim gan šīs starptautiskās operācijas gaitu, gan arī pēcmisijas rehabilitāciju, ko karavīriem nodrošina Aizsardzības ministrija. Tāpat komisijas deputāti ar karavīriem apspriedīs citas dienesta aktualitātes un praktiskos karavīru ikdienas jautājumus,” izbraukuma sēdes darba kārtību iezīmē komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Aizsardzības komisijas deputāti pērn maijā apmeklēja Afganistānā dienošos Latvijas kontingenta karavīrus, iepazīstoties ar viņu sadzīves apstākļiem un ikdienas darbu.

Latvija kā NATO dalībvalsts Starptautisko drošības atbalsta spēku misijā Afganistānā iesaistījās 2003.gada februāra beigās, kad uz šo valsti devās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mediķu vienība astoņu karavīru sastāvā. Kopumā misijā Afganistānā 11 gadu laikā dienesta pienākumus pildījuši ap 3000 Latvijas karavīru.

Aizsardzības komisijas izbraukuma sēde notiks pirmdien, 30.jūnijā, NBS Ādažu bāzē plkst.14.00. 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā