Saeima sadarbībā ar LDDK rīkos diskusiju par valsts un uzņēmēju sadarbību izaugsmei

(13.06.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, piektdien, 13.jūnijā, tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni, vienojās, ka lēmumi, kas attiecas uz nodokļu politiku un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu, ir jāpieņem, diskutējot ar visu nozaru uzņēmējiem, tādēļ jau šī gada rudenī Saeimā sadarbībā ar LDDK tiks rīkota tematiska diskusija.

 „Domājot par valsts izaugsmi un cilvēku dzīves kvalitātes uzlabošanu, mums primāri ir jādiskutē par to, kā radīt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi, lai rastos aizvien vairāk uzņēmumu, kuri ir spējīgi maksāt nodokļus. Tādēļ ir svarīgi saprast, kādi ir efektīvākie atbalsta pasākumi no valsts puses, lai cilvēki vēlētos kļūt par uzņēmējiem, kā arī varētu un gribētu īstenot godīgu uzņēmējdarbības praksi,” sarunā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

 Puses bija vienisprātis, ka šobrīd ir svarīgi, lai valsts finanšu un nodokļu politika būtu stabila un prognozējama, kas īpaši būtiski ir darba devējiem. Tādēļ ir svarīgi domāt gan par to, kā mazināt ēnu ekonomiku un nelegālo nodarbinātību, gan diskutēt par atbalsta pasākumiem prognozējamas finanšu un nodokļu vides radīšanai.

Līdz tam LDDK rīkos atsevišķas diskusijas ar dažādu nozaru ekspertiem, bet rudenī ar Saeimas deputātiem jau diskutēs par konkrētām rekomendācijām gan likumu pilnveidošanai, gan priekšlikumiem budžeta pilnveidošanai.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā