Saeimā diskutēs par sabiedrības veiksmīgas novecošanas izaicinājumiem

(06.06.2014.)

Lai izvērtētu esošo sabiedrības novecošanas politiku un diskutētu, kādas izmaiņas nepieciešamas veiksmīgas sabiedrības novecošanas sekmēšanai, Saeimā pirmdien, 9.jūnijā, notiks konference „Sabiedrības veiksmīgas novecošanās izaicinājumi Latvijā”. Konferenci organizē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisija.

"Saliedētas sabiedrības pamatā ir ģimenisko vērtību iedzīvināšana visas tautas līmenī – līdzcietība, savstarpēja cieņa, gatavība otram sniegt palīdzīgu roku jebkurā brīdī un jebkuros apstākļos. Katrai paaudzei ir citai citu jāatbalsta. Lai seniori varētu pilnvērtīgi nodot dzīves gudrības, viedumu jaunākajai paaudzei, kā arī palīdzēt praktiskos uzdevumos, piemēram, jaunās ģimenes aprūpē, ir būtiska viņu veselība, sociālais nodrošinājums, dzīvesprieks," temata aktualitāti iezīmē Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Paredzēts, ka konferenci atklās I.Parādnieks un labklājības ministrs Uldis Augulis. Par veiksmīgas sabiedrības novecošanas labās prakses piemēriem, izaicinājumiem un nepieciešamajām politikas izmaiņām klātesošos uzrunās deputāte Inga Vanaga, Latvijas Universitātes pētniece Baiba Bela, sociālo lietu eksperts Pēteris Leiškalns, tiesībsargs Juris Jansons, kā arī Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas un Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji.

Lai pārrunātu konkrētus sabiedrības veiksmīgas novecošanas pasākumus, konferencē notiks paralēlas darba grupu sesijas. Konferences noslēgumā plānota darba grupu secinājumu prezentēšana.

Tiešraidē konferencei ikviens varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Ar pasākuma programmu var iepazīties šeit: https://www.saeima.lv/prese/09062014.pdf.

Konference notiks pirmdien, 9.jūnijā, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde