Uzaicinājums uz EDSO Parlamentu Asamblejas amatpersonu preses konferenci

(05.06.2014.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piektdien, 6.jūnijā, uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentu Asamblejas (PA) Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) delegāciju vadītāju preses konferenci.

Preses konference notiks piektdien, 6.jūnijā, plkst.12.30 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Preses konference notiks EDSO PA NB8 delegāciju vadītāju sanāksmes ietvaros, kur Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentārieši spriedīs par aktuālo situāciju Ukrainā, drošības izaicinājumiem Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā, kā arī kultūras īpašuma, sociālo un ekonomikas tiesību aizsardzību un bēgļu situāciju EDSO reģionā, cietušo bērnu aizsardzību cilvēku tirdzniecības gadījumos, kā arī reģionālo sadarbību Dienvidaustrumeiropā.

Preses konferencē piedalīsies EDSO PA Latvijas delegācijas vadītāja Vineta Poriņa, Dānijas delegācijas vadītājs Pēters Juels Jensens (Peter Juel Jensen), Somijas delegācijas vadītājs Ilka Kanerva (Ilkka Kanerva), Lietuvas delegācijas vadītājs Aļģirds Sīss (Algirdas Sysas), Norvēģijas delegācijas vadītājs Geirs Jergens Bekevolds (Geir Jørgen Bekkevold), kā arī Zviedrijas delegācijas vadītāja Valburga Habsburga Duglasa (Walburga Habsburg Douglas).

Preses konferences darba valodas: latviešu un angļu (tiks nodrošināts sinhronais tulkojums).

Preses konferencē bez iepriekšējas pieteikšanās varēs piedalīties darbam Saeimā pastāvīgi akreditētie plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, par iespēju apmeklēt preses konferenci lūdzam sazināties ar Saeimas Preses dienestu līdz 5.jūnija plkst.17.00.

EDSO PA izveidota 1990.gadā un tā apvieno 323 parlamentāriešus no 57 EDSO dalībvalstīm. PA pulcējas vairākas reizes gadā, lai apspriestu plašu jautājumu loku, kas attiecas uz EDSO galamērķa sasniegšanu - drošības garantēšanu visā EDSO reģionā.







Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde