Rīt sanāks 4.Jauniešu Saeima

(24.04.2014.)

Vai valstij būtu jānodrošina onkoloģisko slimību bezmaksas diagnostika katram iedzīvotājam? Kā cīnīties pret narkotisko un psihotropo vielu izplatību? Kā veicināt jauniešu iesaistīšanos uzņēmējdarbībā? Kā motivēt iesaistīties brīvprātīgajā darbā? Kā efektīvāk ieviest plastmasas un stikla pudeļu savākšanu? Vai pie skolām būtu jāierīko velosipēdu novietnes? Kā palīdzēt jauniešiem attīstīt spēju analizēt informāciju medijos? Šie ir tikai daži no jautājumiem, ko apspriedīs jaunieši, kuri piektdien, 25.aprīlī, Saeimas namā sanāks uz 4.Jauniešu Saeimu. 

Jauniešu Saeimas deputāti tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai. Projekta dalībnieku iesniegtās idejas apkoptas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši vēl pilnveidos, izskatot iepriekš iesūtītos savus priekšlikumus kādā no četrām nozaru komisijām. Jauniešu Saeimas dienas kārtībā ir priekšlikumi neatliekamiem pasākumiem cīņai pret apreibinošām vielām, jauniešu nodarbinātības un uzņēmējdarbības veicināšanai un pašiniciatīvas attīstīšanai, kā arī individualizētai pieejai skolēnu vajadzībām izglītības sistēmā. Deklarāciju projekti un iesniegtie priekšlikumi pieejami http://jauniesusaeima.lv/lapa/deklaraciju-projekti/.

Jauniešu Saeimas sēdēm un noslēguma pasākumam ikviens varēs sekot līdzi tiešsaistē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv.

Jauniešu Saeimā līdzīgi kā Saeimā būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni, un 4.Jauniešu Saeimas dalībnieku saraksts (sadalījums pa komisijām) pieejams http://jauniesusaeima.lv/ideja/komisijas/.

4.Jauniešu Saeimas vēlēšanas notika no 20.februāra līdz 16.martam interneta vietnē – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv. Vēlēšanās kandidēja 101 jaunietis, un kopumā par viņu idejām tika atdotas 5563 balsis. Jaunieši savas idejas varēja pieteikt kādā no pieciem tēmu blokiem, un visaktīvāk viedoklis tika pausts par izglītības un kultūras jautājumiem.

Jauniešu Saeima notiks jau ceturto reizi. Projektu īsteno Latvijas Republikas Saeima. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Projekta aktivitātēm aicinām sekot arī sociālajos tīklos draugiem.lv, youtube.com un twitter.com -@jauniesusaeima, @jekaba11.

4.Jauniešu Saeimas darba kārtība

Videosižets par 4.Jauniešu Saeimas darba kārtību - https://www.youtube.com/watch?v=6fxjOywk7kY
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt