Jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos plāno pārcelt uz 1.oktobri

(10.04.2014.)

Plānots, ka jaunais Būvniecības likums stāsies spēkā šī gada 1.oktobrī. To paredz ceturtdien, 10.aprīlī, Saeimā pirmajā lasījumā atbalstītie grozījumi Būvniecības likumā, piešķirot šim likumprojektam steidzamību. Iepriekš jaunajā regulējumā tika noteikts, ka tas stājas spēkā šī gada 1.maijā.

Likumprojekta autori norāda – lai sabiedrība un būvniecības nozare laikus varētu iepazīties ar jauno regulējumu, likuma spēkā stāšanās jāpagarina par pusgadu. Tāpat nav pieļaujamas regulējuma izmaiņas būvniecības sezonas laikā.

Saeima jauno būvniecības regulējumu pieņēma pagājušā gada jūlijā, bet valdība līdz šim nav pieņēmusi visus ar to saistītos noteikumus, lai nodrošinātu pilnvērtīgu likuma darbību. Līdz šī gada maijam ir iespējams pieņemt 17 noteikumus no 21 regulējumā paredzētā, par likumprojekta virzību atbildīgajā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijā iepriekš norādīja Ekonomikas ministrijas pārstāvji. Kopumā jaunajam Būvniecības likumam nepieciešams izstrādāt 21 Ministru kabineta noteikumu un 29 būvnormatīvus.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem