Izglītības, kultūras un zinātnes komisija vērtēs lielo kultūras infrastruktūras objektu attīstības ieceres

(12.03.2014.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 12.martā, uz sēdi aicinājusi atbildīgās institūcijas, lai vērtētu ieceres lielo kultūras infrastruktūras objektu attīstīšanai. Pašlaik aktīvi noris Eiropas Savienības fondu nākamās septiņgades plānošanas laiks, kad jāizšķiras, vai izmantosim pieejamo finansējumu valstij svarīgu kultūras objektu būvniecībai - jautājuma aktualitāti un nozīmi skaidro komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece-Ozola.

„Valsts labklājību veido ne tikai makroekonomisko rādītāju pieaugums. Tā ir arī garīgo vērtību stabilitāte un kvalitatīvas kultūras pieejamība. Ieguldījumi nozīmīgu kultūras objektu infrastruktūrā ir investīcijas, kas ne tikai rada jaunas darbavietas un rada vilkmi radošo industriju attīstībai, bet arī veido milzu ieguldījumu mūsdienīga Latvijas tēla veidošanā un kalpo kā nacionālās identitātes simbols,” uzskata D.Reizniece-Ozola. Ne mazāk svarīgi - jauni, sabiedrībai nozīmīgi kultūras objekti būtu simboliska dāvana mums visiem, sagaidot Latvijas valsts simtgadi.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē aicināti Kultūras ministrijas, Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas pašvaldības, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, VAS "Valsts nekustamie īpašumi", Laikmetīgās mākslas centra, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

Komisijas sēde notiks trešdien, 12.martā, plkst. 10.00, Jēkaba ielā 16, 407.telpā.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt