Šonedēļ noslēgsies Jauniešu Saeimas vēlēšanas

(11.03.2014.)

Vēl līdz šīs nedēļas beigām - 16.martam – var piedalīties 4.Jauniešu Saeimas vēlēšanās un arī balsot par pieteiktajām idejām. Kandidēt var pagūt ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Pieteikšanās un balsošana notiek Jauniešu Saeimas mājaslapā – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv.

Ritot pēdējai Jauniešu Saeimas vēlēšanu nedēļai, Latvijas attīstībai pieteiktas jau gandrīz 80 idejas. Visaktīvāk jaunieši kandidē no Vidzemes un Rīgas. No pieciem tēmu blokiem visvairāk ideju pagaidām saņemts izglītības un kultūras jomā, kā arī sadaļā „Mana ideja Latvijai”. Savukārt mazāka aktivitāte ir veselības un sociālās aizsardzības, tautsaimniecības attīstības, kā arī Eiropas Savienības jomās.

Par vairāku Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejām atdots ievērojams balsu skaits - atsevišķiem kandidātiem jau ir vairāk nekā 300 cilvēku atbalsts. Kopumā nobalsojuši vairāk nekā 4200 cilvēku. Katrs vēlētājs var nobalsot tikai par viena kandidāta piedāvāto ideju, bet savu izvēli vēlēšanu laikā drīkst mainīt, pārceļot balsi no viena kandidāta idejas pie citas. Divu nedēļu laikā kopš Jauniešu Saeimas vēlēšanu sākuma mājaslapa www.jauniesusaeima.lv apmeklēta jau vairāk nekā 18 tūkstošus reižu.

100 jaunieši, kuru idejas gūs vislielāko balsu skaitu, kļūs par 4.Jauniešu Saeimas deputātiem. No jauniešu idejām taps deklarāciju projekti, kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt priekšlikumus un par noslēguma dokumentiem vienoties, debatējot nozaru komisiju un Jauniešu Saeimas sēdēs. Jauniešiem būs iespēja mācīties pierādīt savas idejas pamatotību, tās ieviešanas nepieciešamību un meklēt kompromisus.

Projekta centrālais notikums būs 25.aprīlī, kad ievēlētie 4.Jauniešu Saeimas 100 deputāti sanāks Saeimas namā.

Jauniešu Saeima notiks jau ceturto reizi. Pasākumu rīko Saeima. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. 

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos draugiem.lv, Youtube un Twitter ― @jauniesusaeima

Kā kandidēt un balsot Jauniešu Saeimas vēlēšanās: https://www.youtube.com/watch?v=1IskiVhC2W8
Jauniešu Saeimas deputātu pieredzes stāsti: https://www.youtube.com/watch?v=ArgHLWoXPPk
Materiālu izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt