Juridiskās komisijas deputāti iepazīst Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbu

(28.01.2014.)

Saeimas Juridiskās komisijas delegācija komisijas priekšsēdētājas biedres Ineses Lībiņas-Egneres vadībā no 27. līdz 29.janvārim uzturas vizītē Strasbūrā, kur iepazīstas ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) darbu. Šī ir pirmā Juridiskās komisijas vizīte Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Vizītes laikā deputātiem paredzētas tikšanās ar ECT prezidentu Dīnu Špīlmani (Dean Spielmann), ECT tiesnešiem Inetu Ziemeli, Marku Villigeru (Mark Villiger), Linu Aleksandru Sikiljanu (Linos-Alexandre Sicilianos), Jūliju Lafranku (Julia Laffranque) un Egidiju Kūri (Egidijus Kūris).

Tāpat Saeimas delegācijai plānota tikšanās ar Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru Nilu Muižnieku, kā arī Latvijas vēstnieci Eiropas Padomē Aigu Liepiņu. 

Latvijas parlamentārieši Strasbūrā apmeklēs ECT centrālo biroju, bibliotēku un arhīvu, kā arī tiksies ar Spriedumu izpildes departamenta, Eiropas Padomes Komitejas spīdzināšanas novēršanai sekretariāta, Noziedzības apkarošanas departamenta, Pretkorupcijas starpvalstu grupas sekretariāta (GRECO) amatpersonām, kā arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas reģistrā iekļautajiem juristiem no Latvijas.

Juridiskās komisijas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri vizītē pavada komisijas sekretārs Valērijs Agešins un deputāts Andrejs Judins (Vienotība).







Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā